Skip to main content

Indoor Golf Group Challenge
31 aug till 3 sept 2023

Torsdag - Söndag 31/8-3/9 – Tävlingen

Varmt välkomna! - Fritt inträde hela veckan


 • 2023 Indoor Golf Group Challenge på Vesterby är avgjord.

  Dag 4. Det blev till slut Tyske Maximiliam Rottluff som stod som segrare efter 72 hål på -21. Han vann med 3 slags marginal över Jeppe Kristian Andersen 🇩🇰och Jesper Svensson från Uppsala GK.
  Bästa hemmaspelare blev Johannes Axell på T18 plats med sina -10. Rasmus Rosin slutade som T42 -6 och Linus Jonsson blev bäste amatör på T52 -4.
  Hela veckan har spelarna lovordat banan framförallt hur bra greenerna var efter den regniga fredagen. Hela arrangemanget har fått högsta betyg, så en eloge till hela organisationen och alla frivilliga funktionärer som ställt upp under veckan.
 • Nu är då den andra ronden äntligen färdigspelad.

  Dag 3. Cuten blev -2 och tre av sex Landerydspelare klarade cuten och startar rond 3 i eftermiddag.
  Rasmus Rosin -2 går ut 16.06 från hål 10.
  Linus Jonsson -3 går ut 15.44 från hål 10.
  Johannes Axell -5 går ut 16.06 från hål 1.
  Jättekul att se så mycket folk som är ute och tittar och lyssnar på bollträffar!
 • Lika fint väder som det var igår, lika ihärdigt har det regnat idag.

  Dag 2. Banan stod emot väldigt länge, men några rejäla skurar runt 13.30 gjorde att banan inte var spelbar.
  Så kl 17 beslutades att tävlingen bryts för idag och spelet återstartas imorgon kl 08.00.
  Johannes Axell hann spela färdigt sin runda och gick -4 idag och ligger på T15 med -5 tot. Rasmus Rosin blev också färdig och ligger just nu på rätt sida cut, med sina -2.
  Niclas Weiland har 5 hål kvar att spela, men har tyvärr haft det motigt idag och väldigt tufft att klara cut.
  Linus Jonsson hann bara spela 3 hål och Henric Sturehed och Jesper Sandborg hann aldrig starta.
  Maximilian Rottluff från Tyskland, startade dagens runda med birdie, birdie, birdie, birdie, HIO de 5 första hålen! De är killarna är vassa😊
 • Succé sammanfattar första dagen bra!

  Dag 1. Succé för Linus Jonsson som startade tävlingen med 65 slag och T2
  Succé för alla 6 Landerydsspelare, som inte tappade slag till banans par, utan står på röda siffror.
  Hence Sturehed och Rasse Rosin -2, Jeppe Sandborg, Nicke Weiland och Johannes Axell -2.
  Succé för vädret, helt plötsligt var det sommar igen.
  Succé för banan som lovordades av spelarna.
  Succé för arrangemanget, proffsigt välordnat.
  Succé för att spelare och caddies bjuds på glass från Bosses glassbar efter rundan.
  Succé när det redan nu står klart att även nästa år kommer Landeryd arrangera Sveriges enda CT.


  Tema: Förberedelser inför Challenge Tour.
  Mats Lanner TD kommer på besök.

  Svenska Golfförbundet Östergötland och SGA bjuder in banchefer och banpersonal
  till en ERFA träff i samband med Challenge Tour.


  Vesterby Links, Landeryd

  Spelplats för Indoor Golf Group Challenge är Landeryd Vesterby Links, strax utanför Linköping.

  Vesterby Links som är årets tävlingsbana är en linksliknande pärla i det östgötska eklandskapet som för tankarna till de brittiska öarna och dess karaktäristiska banor.

  Banan har under några år besökts av svenska herrtouren MoreGolf Mastercard Tour, och då varit en uppskattad utmaning.

  Presentation av Landerydsspelarna


  • Henric Sturehed

   Hence är 32 år, han har representerat Landeryds GK sen han var 17 år. Han startade sitt golfande i Vreta Klosters Gk, men valde att byta till Landeryd när pappa Björn blev Klubbdirektör på Landeryd.
   Hence bor sen några år tillbaka i Stockholm med sin fru Linda Sturehed. Han har CT som sin huvudtour, men har i år också spelat några tävlingar på DP-world tour.

   Hence har i år inte riktigt fått spelet att fungera fullt ut och det har tyvärr varit mycket stolpe ut och många missade cuts med 1 slag osv. Vi håller tummarna för att hemmaplan får det att lossna så han har får ut det fina spel som han har i sig.

  • Jesper Sandborg

   Jeppe fyllde 30 år i somras och har hela sitt liv representerat Landeryds GK. Född och uppvuxen i Linköping, sambo med Alice Lindell (Maltes syster) i Tannefors. Han har i år haft Moregolf Mastercard tour, som sin huvudtour efter några år på CT.

   Jeppe spelade förra veckans nedkortade tävling i Askersund, han slutade på en 66e plats efter tre varv. Jeppe kommer till start på sin hemmabana med sin arbetsgivare Indoor Golf group som huvudsponsor.

  • Niclas Weiland

   Nicke som är 28 år har också haft Landeryds GK som sin klubb hela sitt liv. Född och uppvuxen i Linköping, gifte sig i våras med Brookie Weiland. Nicke bor i Linköping och Miami, han har Moregolf Mastercard tour som sin huvudtour men spelar och har som mål att kvala in till någon tour i Nordamerika.

   Nicke är i riktigt bra form just nu, då han genom kval tagit sig in till både denna veckas tävling och förra veckans CT i Askersund. I Askersund blev Nicke bäste svensk med sin 13e plats, efter att avslutat de två sista varven helt bogeyfri. Så det ska bli jättespännande att se vad han kan göra på hemmaplan.

  • Johannes Axell

   Johannes är 25 år född och uppvuxen i Vadstena i en riktig golffamilj, kom till Landeryds GK efter gymnasiet som 19 åring.
   Första gången jag spelade golf med Johannes, var han 4 år. Han satt då på pappa Peters bollfack på vagnen för att orka spela 9 hål och varje gång han 2 puttade så gjorde han birdie, trodde han.

   Johannes är sambo med LHC damlags kapten Madelén Haug Hansen och de är precis på gång att flytta till Linghem. Johannes spelade också förra veckans CT i Askersund och slutade på 53e plats.

  • Rasmus Rosin

   Rasse är 22 år och första års senior, han kom till Landeryds GK som 16 åring när han började på Birgittaskolans Golfgymnasie. Han är född och uppvuxen i Storebro utanför Vimmerby. Han är sambo med Lovisa Karlsson och de bor tillsammans i Linköping. Rasse arbetar också för Indoor Golf Group och har skapat sig ett namn genom att dominera stort på Indoor tävlingar i vintras. Dubbla SM guld och hundratusentals kronor inspelade i rena proffstävlingar worldwide inom Indoor Golf.
   En anekdot med Rasse, var när han som junior stegade fram på första Tee under sista rundan på Lag SM för 3 år sen. (Han spelade tillsammans med Mikael Lindberg DP tour, Kotte Broberg DP Tour och Jesper Svensson CT.) Peggar upp bollen och vänder sig om och säger ”spela väl gossar” på hans språk ”Gössa” för att sen klyva FW kliva tillbaka till sin Caddie och ta en snus.

  • Linus Jonsson

   Linus fyller 22 år i November, också han första års senior, klasskompis med Rasse, men Linus har valt Collegelivet och är därför fortfarande amatör. Linus kom också till Landeryd som 16 åring i samband med gymnasiestarten. Han kommer från Skänninge, det är där han bor under somrarna när han är hemma från college. Resterande tid av året bor han i South Carolina och är ankare i Lander Universitys golflag.

   Linus får skjuta sin skolstart i år för att kunna vara med på veckans CT, hans start är genom ett WC från Ola Lindgren (förbundskapten, herrar). Linus börjar sitt sista år på college efter tävlingen.


   Sponsorer

   Onsdag 30/8 – PRO AM   Tack för en fantastisk dag tillsamman med alla inblandade!

   Här kommer resultatlistan:

   pdfResultat PRO AM

   PRO am lagen

   Tisdag 29/8 – Föreläsningar och aktiviteter


    Temadag med elitutveckling

    Vi har bjudit in Golfgymnasiet i Linköping och Åtvidaberg samt tränare och spelare i Östergötland fö igenom gång av framtidens elit. Niclas Fasth, Peter Östlund och Ola Lindgren från SGF häll en intressant temadag mef både teori och praktik


    Titleist framtidens utrustning

    Förmiddag (juniorgymnasie) och eftermiddagspass (pros och juniorer
    östgötaklubbarna)


    Tema: Vilka möjligheter och utmaningar står vi inför i Golfsverige

    18-20: Indoor Golf Group och Landeryd Workshop (målgrupp: Klubbchefer
    Östgötaklubbar)


    deWizz demodag.

    Prova den senaste teknologin

    Challenge Tour – vägen till DP World Tour

    De flesta svenska herrspelarna har siktet inställt på att nå DP World Tour (tidigare Europatouren) och för att nå dit behöver man ta sig genom Challenge Tour först. De 20 bästa spelarna på Challenge Tours årsranking får spelrättighet nästkommande säsong på DP World Tour.

    Men att ta sig till Challenge Tour är ett nog så utmanande steg. Den svenska golftouren för herrar, MoreGolf Mastercard Tour, utgör tillsammans med danska Ecco Tour det som kallas Nordic Golf League. Spelarna som slutar topp-5 på NGL’s årsranking får spelrättighet på CT nästkommande år. Det betyder att det är ett nålsöga att ta sig igenom för svenska elitspelare för att få chansen att spela på CT.

    Inbjudan till alla golfjuniorer

    Härmed inbjudes era juniorgrupper till fyra dagar med event och golf i världsklass! Biljetterna är gratis för alla besökare!

    Följ framtidens golfstjärnor från första parkett! Följ toppspelare från hela Europa på deras jakt på 20 åtråvärda platser på DP World Tour.

    Team Indoor Golf

    2021 påbörjade Indoor Golf Group sin satsning om att stötta svensk golfs utveckling genom att skapa Team Indoor Golf. Teamet består av 4 svenska herrspelare som står på randen att etablera sig i Europa och tas ut i samråd med svenska herrlandslagets coach.

    Förutom ekonomiska bidrag får spelarna ta del av de Wild Cards vi blir disponerade för att vi arrangerar tävlingen och som vi kan byta med andra arrangörer för att få starter på andra tävlingar. Team-satsningen är ett försök att få ut fler spelare på världstourerna och därmed växa sporten genom ökat intresse. Utöver spelarna i Teamet sponsrar vi även fler herr- och damspelare som är våra ambassadörer.

    TrackMan

    Two radars. One camera. Zero doubt.

    TrackMan ligger bakom tekniken för simulatorerna på alla Indoor Golf Groups golfcenter. Under tävlingsdagarna kommer TrackMan vara en naturlig del av upplevelsen och du som besökare kommer bland annat själv kunna testa att slå på rangen med TrackMan och även testa en likadan simulator som Indoor Golf Group har på sina center!