Skip to main content

PGA Championship Landeryd Masters
28 juni- 1 juli

PGA Championship Landeryd Masters är avgjort.
Sista dagen bjöd på hårda vindar, detta tillsammans med tuffa flaggor gjorde att scoreran var mer beskedliga idag.

Vinnare blev gårdagens ledare Peter Launer Bæk Odense Eventyr Golf🇩🇰med -13, tvåa blev Kårsta GKs Oliver Gillberg 3 slag bakom. Bästa amatör på nionde plats blev Landeryds egen Wilmer Ederö med -4. Övriga Landerydare blev Niclas Weiland T15, Linus Jonsson T20, Gabriel Axell T31 och Johannes Axell T36
Spelare, PGA och SGF är supernöjda med arrangemang, bana, restaurang och allt annat, så de har redan nu bestämt och gjort klart att tävlingen spelas även 2024 på Vesterby Links

”PGA Championship har spelats sedan 1932 och har korat många värdiga vinnare genom åren. Vi är mycket glada och stolta att mästerskapet åter spelas på Landeryds Vesterby Links. Både Landeryd och PGAs visioner och ambitioner om hur ett mästerskap arrangeras rimmar mycket väl med varandra. Anläggningen håller mycket hög klass som tävlings och eventarena. Vi ser fram emot att åter få se mycket bra golf på Vesterby och kora en ny PGA mästare. ”

Johan Hampf VD PGA of Sweden

Välkommen till årets värdbana

Landeryd – Vesterby Links

Spelplats är Landeryd Vesterby Links, strax utanför Linköping.

Vesterby Links som är årets tävlingsbana är en linksliknande pärla i det östgötska eklandskapet som för tankarna till de brittiska öarna och dess karaktäristiska banor.

Banan har under några år besökts av svenska herrtouren MoreGolf Mastercard Tour, och då varit en uppskattad utmaning.

MoreGolf Mastercard Tour - steget mot Challenge Tour

De flesta svenska herrspelarna har siktet inställt på att nå DP World Tour (tidigare Europatouren) och för att nå dit behöver man ta sig genom Challenge Tour först. De 20 bästa spelarna på Challenge Tours årsranking får spelrättighet nästkommande säsong på DP World Tour.

Men att ta sig till Challenge Tour är ett nog så utmanande steg. Den svenska golftouren för herrar, MoreGolf Mastercard Tour, utgör tillsammans med danska Ecco Tour det som kallas Nordic Golf League. Spelarna som slutar topp-5 på NGL’s årsranking får spelrättighet på CT nästkommande år. Det betyder att det är ett nålsöga att ta sig igenom för svenska elitspelare för att få chansen att spela på CT.

Inbjudan till alla golfjuniorer

Härmed inbjudes era juniorgrupper till dessa dagar med event och golf i världsklass! Biljetterna är gratis för alla juniorer.

Följ framtidens golfstjärnor från första parkett! 

TrackMan

Two radars. One camera. Zero doubt.

TrackMan ligger bakom tekniken för simulatorerna på alla Indoor Golf Groups golfcenter. Under tävlingsdagarna kommer TrackMan vara en naturlig del av upplevelsen och du som besökare kommer bland annat själv kunna testa att slå på rangen med TrackMan och även testa en likadan simulator som Indoor Golf Group har på sina center!